Τα 10 + 1 Eίδη Εφημερίδων και Περιοδικών

Εφημερίδες

Αν έχουμε δύο γνωρίσματα εδώ στο dazzein.gr αυτά είναι Α) το κράξιμο προς όλες τις κατευθύνσεις και Β) την αυτοκριτική. Ξεκινώντας από το πρώτο, θα έλεγα πως, προς τιμήν μας, δεν τα βάλαμε μόνο με τους εύκολους στόχους (λέγε με Κυπριακή Τηλεόραση), αλλά με ονόματα ακόμη και της ποιότητας, που σε μερικές περιπτώσεις αγγίζουν την ιερότητα του Βούδα ή του Μίκη Θεοδωράκη. Ο Serial Killer τα έβαλε με άγνοια κινδύνου με την Μπήλιω Τσουκαλά, την Πόπη Τσαπανίδου και την Βίκυ Χατζηβασιλείου, δείχνοντας πως η καλή κριτική δεν χαρίζεται σε κανένα. Εξαιρείται βέβαια η Χριστιάνα Αριστοτέλους, η οποία ναι, μεν θεωρείται ο Κρίσνα της Κυπριακής τηλεόρασης, αλλά for fuck’s sake, για την Χριστιάνα Αριστοτέλους μιλάμε, σιγά μην κολώσουμε στον κλώνο της Μενεγάκη.


Σε μια κρίση αυτοκριτικής λοιπόν, ανακαλύψαμε, εδώ στο dazzein, πως υπάρχει ένα τεράστιο κενό στην αρθρογραφία μας. Τα βάλαμε με κωμικές και δραματικές σειρές, με την ελληνική και κυπριακή τηλεόραση, μιλήσαμε και κράξαμε ταινίες, σχολιάσαμε και καυτηριάσαμε πρόσωπα και καταστάσεις. Όμως αυτό που δεν έχουμε σχολιάσει ακόμη είναι η για τον πούτσο ζοφερή κατάσταση των εντύπων μέσων μαζικής ενημέρωσης, ελληνιστί τις εφημερίδες και τα περιοδικά.


Για αυτό φίλε αναγνώστη, κάθισε πίσω και δες τις δέκα κατηγορίες εφημερίδων και περιοδικών, τα οποία κατακλύζουν την καθημερινότητά μας και μερικές φορές δεν μας αφήνουν σε χλωρό κλαρί. 


Υ.Γ: Άρη Δημοκίδη, this one is for you.

1) Οι “Επονείδιστοι Νεοφιλελέρες”

Τα Νέα ΠρωτοσέλιδοΞεκινάμε από τα ευκολάκια. Οι επονείδιστοι νεοφιλελέρες είναι αυτό που λέει και το όνομα. Είναι πιόνια του συστήματος, είναι εγκάθετοι, πληρωμένοι (μερικές φορές και απλήρωτοι), είναι υπαλληλίσκοι των αφεντικών τους. Όπως και τα αφεντικά τους, πιστεύουν σε πάσης φύσεως μνημόνια, και μισούν κάθε τι δημόσιο ή κρατικό. Στα γραφεία τους έχουν την φωτογραφία του Τσίπρα και του Βαρουφάκη, τις οποίες χρησιμοποιούν ως στόχο για βελάκια. Βέβαια αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι πως είναι ο εύκολος στόχος, καθώς όποιο μέσο έχει επιχειρηματία από πίσω, θεωρείται εγκάθετο και κατευθυνόμενο και εξυπηρετεί τα σατανικά του σχέδια. Είναι “mainstream” και φυσικά ό,τι είναι mainstream είναι κακό και διαβολικό και εξυπηρετεί συμφέροντα. Στον μέσο κοινό νου, οι επονείδιστοι νεοφιλελέρες έχουν ταυτιστεί με την εικόνα των γιουσουφακίων που χορεύουν στο οντά του αφέντη τους, κι αυτό τους κάνει τουλάχιστον αντιδημοφιλείς.

Το Βήμα ΠρωτοσέλιδοΕπιστημονική Ονομασία: Fylladus Oigermanoieinaifiloimus
Χαρακτηριστικά Δείγματα: “Τα Νέα”, “Το Βήμα”
Θα τα βρείτε: Σε κάθε εκδήλωση των “Μένουμε Ευρώπη”.

2) Οι “Αριστεροί Παπαγάλοι”
Εφημερίδα Συντακτών

Στο αντίθετο πολιτικό φάσμα έχουμε το αποδημητικό είδος των αριστερών κόκκινων και πράσινων παπαγάλων. Αν και όλοι ξέρετε σε ποια τρία ονόματα αναφέρομαι, θα συνεχίσω για λόγους αμεροληψίας. Κι ενώ, λοιπόν, η χώρα πάει κατά διαόλου κι έχουμε υποθηκεύσει μέχρι και το σκατό του Θερμαϊκού τα εγγόνια μας, τα αριστερά παπαγαλάκια βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο. Κι όχι απλά μισογεμάτο, αλλά σε μερικές περιπτώσεις το ποτήρι έχει ξεχειλίσει από τις επιτυχίες της κυβέρνησης. Κάθε συγκέντρωση του Eurogroup είναι επιτυχής, κάθε μέτρο είναι προσωρινό και αναγκαίο για την ορθοπόδηση της οικονομίας και δεν συμμαζεύεται. Ενώ μέχρι το 2015 η Ελλάδα ήταν στο χείλος της καταστροφής, πλέον όλοι ζούμε στον επίγειο παράδεισο – απλά δεν το ξέρουμε ακόμη. Μοναδική εξαίρεση είναι όταν δεν μπορούν να κάνουν το άσπρο-μαύρο, επομένως είτε Α) τους πιάνει μια light επαναστατικότητα είτε Β) το παίζουν Μάρθα Βούρτση στηρίζοντας με μαύρο δάκρυ την ιδεολογία. Τραγική ειρωνεία: Όταν σε πληρώνει ο Μπόμπολας είσαι εγκάθετος και μεροληπτικός, αλλά όταν είσαι η επίσημη εφημερίδα του κόμματος, είσαι η επιτομή της αντικειμενικότητας #MiaZwiStiStani

Αυγή
#ΤσιπραντρέουΕπιστημονική Ονομασία: Fylladus Sosialisticus Mparoufologius
Χαρακτηριστικά Δείγματα: “Εφημερίδα των Συντακτών”, “Η Αυγή”. Respect στον “Ριζοσπάστη” που ζει στην δική του κομμουνιστική ουτοπία.
Θα τα βρείτε: Σε reunion των “Αγανακτισμένων”, είτε σε καμιά απεργία του “Π.Α.ΜΕ”


3) Οι “Χιπστεροφυλλάδες της Καρδιάς μας”

LifoΠροσωπικές αγαπημένες, αλλά είπαμε, εδώ στο dazzein είμαστε ακριβοδίκαιοι. Οι χιπστεροφυλλάδες της Καρδιάς μας είναι η τελευταία λέξη στην ενημέρωση, παρόλο που τις τρώμε στη μάπα από το μακρινό 2005. Είναι οι εφημερίδες ή τα περιοδικά που μιλάνε περισσότερο στην “νεολαία”, που έχουν άρθρα για καυτά κοινωνικά ζητήματα – τα οποία περιστρέφονται γύρω από το σεξ στην μικροαστική ζωή μας, που προσπαθούν εν ολίγοις να γίνουν λίγο πιο εναλλακτικά, χωρίς να κάνουν εκπτώσεις από την ποιότητα. Δεν λέω, τα καταφέρνουν σε γενικές γραμμές, αλλά κάτι στήλες τύπου “Σε είδα”, της “Α, μπα” ή των “Lifo εξομολογήσεις” όπου κάθε κατακαημένος βγαίνει και λέει το μακρύ του και το κοντό του, είναι απλά ανυπόφορες (παρόλο που συμπαθώ και την Λένα Φουτσιτζή και το carrot cake που έχει για μαλλιά). Όταν ασχολούνται με σοβαρά θέματα, τα πάνε περίφημα, όταν πιάνουν τις εναλλακτικές μόδες (π.χ Body Modification, google that shit) απλά βασανιστικές. Μερικοί τις κατηγορούν ως απολιτίκ, άλλοι ως νεοφιλελέ (call me Φώτης Γεωργελές) και όλοι μαζί ως χιπστεριές κενές περιεχομένου. 


Επιστημονική Ονομασία: Fylladus Hipsteroenalakticus
Χαρακτηριστικά Δείγματα: Θέλει και ρώτημα; Get a Lifo και Athens Voice.
Θα τα βρείτε: Σε κάθε Gay Pride.

4) Οι “Πώς και δεν Μπήκα Ακόμη Φυλακή”

Αυριανή

Δύο ονόματα: Γιώργος Κουρής –  Στέφανος Χίος. Δύο ονόματα που πραγματικά έχουν ξεφτιλίσει κάθε έννοια δημοσιογραφίας, λογικής, ευγένειας και παιδείας, δύο ονόματα που προσωπικά απορώ πως και κυκλοφορούν ακόμη ελεύθερα. Ξεκινώντας από τον Κουρή και τις – ο θεός να τις κάνει – εφημερίδες του, θα έλεγα πως ο τύπος έχει αφήσει το μελανότερο στίγμα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο τύπο κιτρινισμού, ο οποίος ονομάστηκε “Αυριανισμός”, ο τυπάς έγλυψε κάθε κατουρημένη ποδιά του ΠΑΣΟΚ (και κυρίως του Μένιου Κουτσόγιωργα) για να αυξήσει τις πωλήσεις του. Πάγια τακτική του, η δολοφονία χαρακτήρα, από την οποία δεν ξέφυγε – Ο Tempora O Mores – ούτε ο Μάνος Χατζηδάκις. Ίσως το μοναδικό καλό του μνημονίου είναι πως του έκλεισε τις μισές δουλείες (και κυρίως το Alter), αλλά δυστυχώς ακόμη υπάρχει στον χάρτη. Κι ενώ οι εφημερίδες του Κουρή με το καρακιτσαριό τους είναι κάτι σαν τον Grima από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, ο Χίος είναι απλά όλα τα Νάζγκουλ μαζεμένα. Χωρίς να κρατάει ούτε μισό πρόσχημα, έχει μοιράσει καρκίνους και θανάτους, χειρότερα και από τρολ του ίντερνετ – σε σημείο να κάνει τον Τριανταφυλλόπουλο να μοιάζει με σοβαρό δημοσιογράφο. Έννοιες όπως ηθική ή δεοντολογία δεν υπάρχουν για τον Κουρή και τον Χίο, κάτι που τους κάνει τους κανιβάλους της ενημέρωσης.   

Μακελειό
Μετρήστε τις σφαίρες.

Επιστημονική Ονομασία: Fylladus Koprus Avgeius Emetus
Χαρακτηριστικά Δείγματα: “Η Αυριανή”, “Κontra News”, “Μακελειό”. Μόνο από τα ονόματα ξερνάς.
Θα τα βρείτε: Πουθενά. Θα σας βρουν αυτά, κατά πάσα πιθανότητα με κρυφές κάμερες.

5) Οι “Εδώ ο Κόσμος Καίγεται”

Espresso

Και το μουνί κουρεύεται. Μόνο και μόνο από το δεύτερο σκέλος της πρότασης καταλαβαίνετε που το πάω. Κουτσομπολίστικες φυλλάδες τελευταίας διαλογής, που για το μόνο πράγμα που είναι άξιες είναι για προσάναμμα σε τζάκι. Μπορεί να γίνονται τα όργια στην διεθνή πολιτική, να ζούμε κυριολεκτικά τα SOS της ιστορίας των εγγονιών μας, αλλά για κάποιους δημοσιογράφους, αυτό που ταλανίζει τον κόσμο είναι το “ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΈΠΙΑΣΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΤΗΣ”. Πρώτον, μακάρι να είχαμε την τύχη του όλοι μας, και δεύτερον, ΡΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ; ΚΑΘΙΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΑΜΩ ΤΟ ΞΕΣΤΑΥΡΙ ΜΟΥ! 
(Ανασούλες)
(Πολλές ανασούλες)
Τέλος πάντως, ζούμε ανάμεσά τους και ό,τι και να λέω, το κουτσομπολιό είναι βαθιά ριζωμένο στην ελληνική κοινωνία και κάθε φορά που κάθε κωλοφυλάδα θα μας δίνει μια αίσθηση κοιτάγματος από την κλειδαρότρυπα, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα την αγοράζει. Με πολλές ευχές για να εξαφανιστούν διά παντώς τέτοιες περιπτώσεις.


Επιστημονική Ονομασία: Fylladus Reportazus Kleidarotrypus Giataskoupidus
Χαρακτηριστικά Δείγματα: Espresso, Ciao, Λοιπόν
Θα τα βρείτε: ΜΥΚΟΝΟΟΟΟΟΟΣ (παρέα με Τζούλια Αλεξανδράτου-Καρπόζηλου και του “Αγάπη Μόνο” – καλέ δεν έχει όνομα αυτός;)

6) Οι “Μπατάρουμε απ’ τα Δεξιά”

Δημοκρατία εφημερίδα

Παρόλο που πολλοί μπερδεύουν αυτή την κατηγορία με τους “Επονείδιστους Νεοφιλελέρες”, εξακολουθεί να είναι μια διαφορετική κατηγορία. Όσο εγκάθετοι και να είναι οι φιλελέρες και οι αρθρογράφοι του, τηρούν μια βασική πολιτική ορθότητα που τους φέρνει κάπου στο κέντρο. Αυτοί είναι ακριβώς το αντίθετο: Ενώ λένε (καμιά εκατοστή φορές τη μέρα) πως είναι κεντρώοι, εεεε… κάπου μπατάρει η βάρκα προς τα δεξιά, κάπου αχνοφαίνεται ένα “Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια”, μια μετεμφυλιακή ηδονή της νίκης. Όχι σε τραγικά επίπεδα (βλ. Μπόνους Έντρυ), αλλά θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Εννοείται πως κάθε φορά που γίνεται η κουτσουκέλα τα μαζεύουν κακήν κακώς – γιατί εμείς είμαστε κεντρώοι, να μην τα ξαναλέμε – αλλά τα ατοπήματα δείχνουν πως ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. 

ΚαθημερινήΕπιστημονική Ονομασία: Fylladus Thanatus Stus Kommunistosymmoritus
Χαρακτηριστικά Δείγματα: “Καθημερινή”, “Δημοκρατία”, “Ελεύθερος Τύπος”. 
Θα τα βρείτε: Στην καινούργια μόδα των “Παραιτηθείτε”

7) Οι “Πουλάω και την Μάνα μου”
Πρώτο Θέμα

Και εξηγούμαι. Τη μακρινή δεκαετία της ενενηνταρίας, οι εφημερίδες είχαν λανσάρει ένα τρικ για να πιάσουν κώτσο τους αναγνώστες. Έδιναν λοιπόν μαζί με την εφημερίδα κάποια κουπόνια, τα οποία τα εξαργύρωνες (αν είχες μαζέψει και τα 45.000 από αυτά) για διάφορα δώρα. Το κόλπο έπιασε. Ένα άλλο τρικ – το οποίο λάνσαρε η αθάνατη Ελευθεροτυπία #RIP ήταν τα κυριακάτικα ένθετα δηλαδή το “Ε”, από τις σελίδες του οποίου έμαθα τον Αρκά (πριν την στροφή στο “Μπατάρει η Βάρκα Δεξιά”, βλ. άνω), το οποίο ήταν ένα περιοδικό εφ’ όλης της ύλης. Το πρόβλημα διογκώθηκε στα 2000, αλλά πλέον έχει καταλαγιάσει ελαφρώς. Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμη μερικές εφημερίδες που πουλάνε ό,τι θες μαζί με τα τεύχη τους, από βιβλία και ένθετα, μέχρι cd μουσικής, κουζινικά, μπλουζάκια και δεν συμμαζεύεται. Στο τέλος, καταλήγουμε να αγοράζουμε την εφημερίδα για τα πάντα ΕΚΤΟΣ από την εφημερίδα και το τι γράφει. Ας πούμε δείτε την εικόνα: 75% διαφημίσεις και κουπόνια, 25% πρωτοσέλιδο. Ακόμη έχω την εικόνα του πατέρα μου να αγοράζει το “Πρώτο Θέμα”, να τσιμπάει τα cd και τις συνταγές μαγειρικές και να ΠΕΤΑΕΙ την υπόλοιπη εφημερίδα στον φυσικό της χώρο: Την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ!


Υ.Γ: Σχόλιο ειδικά για το “Πρώτο Θέμα”: Και ευχαριστώ να λέτε που δεν σας έβαλα σε άλλη κατηγορία. Θέμο, την βαλίτσα με τα πέντε εκατομμύρια για τον Ζαχόπουλο δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ.


Επιστημονική Ονομασία: Fylladus Monoenthetus Poupigetofylladus
Χαρακτηριστικά Δείγματα: “Πρώτο Θέμα”, “Real News”. 
Θα τα βρείτε: Σε Sweat Shops, να γράφουν cd.


8) Οι “Μάθε Μπαλίτσα Αγόρι μου”

αθλητική ηχώΑς πούμε την αλήθεια: Οι αθλητικές εφημερίδες είναι κρυφή ένοχη απόλαυση, από αυτές που έχουμε όλοι μας, αλλά ποτέ δεν παραδεχόμαστε. Βέβαια η απόλαυση βρίσκεται σε οτιδήποτε άλλο, εκτός από την καθεαυτόν αθλητική είδηση, η οποία 9 στις 10 είναι αδιάφορη. Όμως όλο αυτό το φτιαχτό πάθος, όλες αυτές οι κραυγαλέες δηλώσεις, όλα αυτά τα καμμένα λογοπαίγνια είναι πραγματικά απίστευτα. Ειδικά όταν πριν την σεζόν βγαίνουν οι τίτλοι τύπου “Ήρθα για τίτλο” και τελικά ο παίκτης καταλήγει παλτό, το σουρεάλ της κατάστασης βγάζει τρελό γέλιο. Την μια βδομάδα, όταν νικάνε διαβάζεις κάτι τίτλους όπως “Λιοντάρια” ή “Ψυχάρες” και την επόμενη, όταν χάνουν “Κότες λειράτες” ή “Γάτακια πιείτε το γάλα σας”. Οι δηλώσεις των “παραγόντων”; Απλά επικές, λες και κάνουν trash talk ο Sheldon Cooper με τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη. Το καλύτερο όταν η εφημερίδα αποφασίζει να απευθυνθεί στους παίκτες: “Φύγετε όλοι… και φέρτε τίτλο”, “Δείξτε τα… καρύδια σας”, ή “Παίξτε για την Φανέλα και όχι για λεφτά”, όπως και το κάνουμε είναι αστεία. Παρόλο που οι περισσότεροι παραπονιούνται για την πληθώρα τέτοιων εντύπων, εντούτοις μόνο και μόνο για τα πρωτοσέλιδά τους, πιστεύω πως πρέπει να παραμείνουν ως έχουν. 

Sport day
Ο σεξισμός στα καλύτερά του #feminismΕπιστημονική Ονομασία: Fylladus Kammenus Logopaignius Pentemidenus
Χαρακτηριστικά Δείγματα: Sport Day, Metro Sport, ο Γαύρος, η Πράσινη (και απλά προσθέστε)
Θα τα βρείτε: Στις θύρες 4, 21, 7 και 13 με τζόκερ το 3. 


9) Τα “Ούτε Life ούτε Style”

Nitro

Κωστόπουλε πες αλεύρι. Τα περιοδικά για διάσημους, τα περιοδικά για μόδα, τα περιοδικά για συμβουλές ομορφιάς, άπαντα για τα μπάζα. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω κάποιο πρόβλημα με αυτά καθεαυτά – νταξ πάντα χρειάζεται και το ζαβό παρτσακλό για να γελάει και λίγο το χειλάκι μας. Όμως ο τρόπος που χειρίζονται τα θέματά τους, λες και προσπαθούν να λύσουν το μεσανατολικό, όχι απλά εκνευρίζει αλλά μοιράζει εγκεφαλικά (και μολότωφ). Δεν λέω πως το “πώς να χάσεις οχτώ κιλά σε οχτώ μέρες” ‘η το “πώς να βγεις τούμπανο στην παραλία και να ξερογλύφονται τα μπακούρια μαζί σου” δεν είναι σοβαρά προβλήματα, όμως βάλτε ένα όριο στον εαυτό σας. Το χειρότερο με αυτά τα έντυπα – και αυτό είναι ένα όντως σοβαρό πρόβλημα – είναι πως παίρνουν τους εαυτούς περισσότερο σοβαρά από ό,τι θα έπρεπε και αυτό έχει τρομερό αντίκτυπο στους αναγνώστες τους επειδή στο τέλος τους αφαιρεί το προσωπικό τους Life και το προσωπικό τους Style. Όταν δίνεις συμβουλές ανώδυνα, με ύφος Πάπα Πίου, και κάνεις τους αναγνώστες σου να πιστεύουν πως με πέντε μαλακίες που έγραψες θα βρουν την συνταγή της επιτυχίας, τότε ναι φίλε, είσαι ένοχος. 

Επιστημονική Ονομασία: Fylladus Nasasxesus Giafabulous
Χαρακτηριστικά Δείγματα: Κωστοπουλιάδες και μη: Diva, Esquire, Cosmopolitan, Μήτρο (Αντώνης: Nitro! Όχι Μήτρο!)
Θα τα βρείτε: Σε βλαχόκλαμπα και βλαχοσκυλάδικα, επαρχίας και μη.


10) Οι “Δείτε το πριν το Κατεβάσουν”deite-to

Αν και δεν είναι ούτε έντυπο, ούτε περιοδικό, εντούτοις θα ήθελα να πω δυο τρία πραγματάκια για ένα πολύ συγκεκριμένο είδος μπλογκ, τα οποία έχουν λεηλατήσει ανελέητα τα εγκεφαλικά μας κύτταρα. Εννοώ τα click-baits, δηλαδή τα μπλοκ εκείνα που σου βάζουν τις πιο ηλίθιες εξωφρενικές ψεύτικές ειδήσεις με κάτι τίτλους τόσο κραυγαλέους, που θα έκανε ακόμη και τον Τραμπ να σκάσει για μερικά δευτερόλεπτα. Δεν είναι η θεματική – οι τύποι όλα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν – αλλά ο εξωφρενικά ηλίθιος τρόπος που το κάνουν, με τίτλους που φωνάζουν από χιλιόμετρα “ΛΕΜΕ ΨΕΜΑΤΑ”. “Έλα μωρέ Serial Killer, ποιος τους πιστεύει αυτούς;” θα μου πείτε. 
Λοιπόν, δεν είναι πως κάποιος ευχήθηκε να ψοφήσει ο Κύπριος επιχειρηματίας που σκότωσε τον τελευταίο τρικεράτωπα (με φωτογραφία Τζουράσικ Παρκ). Άντε, τόσο λολάδια υπάρχουν παντού. 
Είναι πως δύο τέτοιες ειδήσεις έγιναν ερωτήσεις στην ελληνική βουλή, η μία από την κ. Κανελλοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ για την ψεύτικη είδηση του Πακιστανού που κέρδισε το τζόκερ και η άλλη από τον Παναγιώταρο της Χρυσής Αυγής για την εκκλησία του Σατανά που θα ιδρυόταν στην Κηφησιά. Γαμώ τους ψηφοφόρους σας γαμώ.


Για να καταλάβετε τι σας λέω, πάρτε μια γεύση εδώ.


Επιστημονική Ονομασία: Fylladus Pinoccius Fragkodifragkous
Χαρακτηριστικά Δείγματα: Deite-to #RIP, arpaxtiko (και προσθέστε ελεύθερα)
Θα τα βρείτε: Σε τρελάδικα (θα θέλαμε), σε συγκεντρώσεις του Σώρρα (θα αναμέναμε), στην ελληνική βουλή (θα τρελαθούμε)
  

Μπόνους: Οι “Γιατί Υπαρχουμε;”
Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Ένας τίτλος εφημερίδας, ένα από τα θεμελιώδη ερωτήματα της ύπαρξης: Γιατί υπάρχει ακόμη η “Ελεύθερη Ώρα”;

Τρεις λόγοι που αναρωτιώμαστε:
Ελευθερη Ώρα 1
Και λέγεται “πρωθυπουργός”

Ελευθερη Ώρα 2
Με το “David’ δεν γάμησε κανένας. Καν’ το Στορμαγέδον ο Κατακτητής.

Ελευθερη Ώρα 3
Δεν έχω ιδέα ποιος το σκέφτηκε, αλλά ρε φίλε ΠΟΣΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ;
Κιμ πάτα το κουμπί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *